fbpx

Carl D’ Heer

Carl D’ Heer

Coach

Carl ontdekte CrossFit in 2014, maar is al langer enorm gepassioneerd door sport. De laatste jaren is hij vooral bezig geweest met gymnastiek en bodyweight fitness (calisthenics). Sinds 2018 combineert hij zijn doctoraat in de micro-elektronica met het geven van lessen rond calisthenics.

Interview

Coach Carl

Carl ontdekte CrossFit in 2014, maar is al langer enorm gepassioneerd door sport. De laatste jaren is hij vooral bezig geweest met gymnastiek en bodyweight fitness (calisthenics). Sinds 2018 combineert hij zijn doctoraat in de micro-elektronica met het geven van lessen rond calisthenics.

Q: Wanneer ben je gestart met CrossFit en hoe ben je er toe gekomen?

Ik heb mijn eerste les gevolgd in het begin van 2014. Ik vond van mezelf dat ik redelijk fit was op dat moment en zocht een uitdaging om dat te blijven. Na mijn eerste les (die plate push-ups zal ik nooit meer vergeten) besefte ik dat ik toch niet zo fit was als ik dacht. Ik kon de rest van de week mijn jas namelijk niet meer zelfstandig aan doen. Daarom ben ik onmiddellijk lid geworden. Na een paar weken opbouwen begon ik al snel dagelijks te trainen en had ik de CrossFit microben te pakken. Met die microben leef ik nu al vijf jaar en voel ik me beter dan ooit tevoren.

Q: Welke sporten heb je vroeger nog beoefend?

Ik heb lange tijd intensief golf gespeeld op nationaal niveau. Daarbuiten liep ik vaak en verscheen ik sporadisch in de fitness. In mijn kinderjaren heb ik nog hockey en tennis gespeeld.

Q: Wanneer ben je gestart als CrossFit Coach?

Na het vijf jaar intensief beoefenen van CrossFit ben ik meer en meer gepassioneerd geraakt in gymnastiek en calisthenics, m.a.w. bewegingen waar je vooral je lichaamsgewicht gebruikt. Zelf focus ik mijn eigen trainingen ook meer hierop. Sinds oktober 2018 deel ik mijn passie en ervaring met andere mensen in lessen waar ik focus op de techniek, kracht en mobiliteit nodig om uitdagende bewegingen met het lichaamsgewicht uit te voeren met goede controle.

Q: Je doet ook mee aan CrossFit wedstrijden?

Aangezien mijn focus vooral bij gymnastiek en calisthenics ligt, ben ik minder bezig met het voorbereiden voor CrossFit wedstrijden. Ik doe echter graag nu en dan wedstrijden mee om mezelf uit te dagen en omdat het gewoon echt leuk is. Vooral de CrossFit Open en wedstrijden in teamverband zijn voor mij al fantastische ervaringen geweest en ga ik in de toekomst zeker nog doen.

Q: Wat is jouw favoriete beweging, en waarom?

Ik ben verliefd op de handstand. De handstand is zo simpel en tegelijk zo complex. Het principe van een handstand is eenvoudig, maar de details zo veelzijdig. Het vergt enorm veel toewijding om de handstand te perfectioneren, maar je voelt enorm veel voldoening als je die eenmaal bereikt. Eigenlijk bestaat de perfecte handstand niet. De perfecte handstand is een ideaal dat je alleen maar kan benaderen met discipline en geduld, maar nooit kunt bereiken. Net dat maakt het zo mooi!

Naast de intrinsieke schoonheid van de handstand is die ook nog eens een portaal naar een uitgebreide waaier van bewegingen die tot ieders fantasie spreekt. De handstand push-up, press to handstand en planche zullen mij samen met de handstand nog vele jaren bezig houden!

Naast de handstand ben ik ook enorm gepassioneerd door de gymnastiek ringen. Muscle-ups, dips, handstand, planche, iron cross… geef me een paar ringen en ik ben een gelukkig man!

Q: Wat is jouw favoriete cheat-meal?

Met een grote kom stracciatella ijs kan je mij steeds bekoren!

Q: Wat doe je verder nog naast de CrossFit?

In oktober 2018 ben ik begonnen aan mijn doctoraat in de micro-elektronica (burgerlijk ingenieur). Eenvoudig gesteld ontwerp ik de kleine microchips die in je GSM zitten en ervoor zorgen dat je elke dag je Instagram story kan uploaden en tegelijk kan bellen met je tante in Zuid-Afrika.

Q: Wat passioneert je nog buiten CrossFit en calisthenics?

Ik speel regelmatig piano en componeer graag ook mijn eigen nummers. Daarnaast speel ik nu en dan nog een rondje golf.