fbpx

Filip Vandendael

Filip Vandendael

coach

Filip ontdekte CrossFit vanuit zijn passie voor gezond en correct bewegen. Hij begon zijn carrière als bewegingscoach binnen de sportmedische sector. Na het geven van fitnessbegeleiding en rugscholing, past hij vandaag zijn opgebouwde kennis over functionele training ook toe als mede-hoofdcoach van CrossFit Super7.

Meer over Filip

Coach Filip

mede-headcoach

Bachelor Lichamelijke opvoeding & Bewegingsrecreatie
Fitness instructor B
Rugscholing voor gevorderden
OPEX Coaching Certificate Program

Tijdens mijn sportopleiding als leerkracht lichamelijke opvoeding heb ik gemerkt dat kracht- en conditietraining de perfecte ondersteuning biedt voor verschillende sporten of opdrachten waarmee we in ons dagelijks leven te maken krijgen. Maar het viel me op dat de transfer van klassieke krachttraining naar taken in ons dagelijks leven vaak niet aanwezig is.

Tijdens mijn zoektocht naar een completere trainingsvorm ben ik in contact gekomen met CrossFit. Hierbij heb ik geleerd dat het belangrijk is om elk aspect van fitness te trainen. Denk hierbij aan mobiliteit, stabiliteit, explosiviteit, coördinatie, … Ik werd al snel gewezen op mijn eigen beperkingen en merkte dat ik in al die jaren met een foute visie aan het trainen was. Daar waar mijn focus vroeger lag op ‘prestaties en looks’ ben ik mij ondertussen volledig beginnen focussen op ‘gezond, correct en veilig leren bewegen’. Je lichaam leren kennen, luisteren naar je lichaam en heel individueel op je eigen behoeften inspelen.

Door mezelf volledig te resetten en terug te gaan naar het verfijnen van de basisbewegingen heb ik mijn prestaties opnieuw opgebouwd tot op een punt waar ik met zekerheid kan zeggen dat ik anders nooit was geraakt. Ik heb geleerd om op lange termijn te denken en geen quick-fix te zoeken. Deze zoektocht heeft dan ook de aanleiding gegeven naar mijn passie voor gezond en correct bewegen. Niet veel later begon mijn carrière als bewegingscoach binnen de sportmedische sector. Na het geven van fitness begeleiding en rugscholing ben ik tot op heden mijn kennis aan het toepassen binnen de functionele training als mede hoofdcoach van deze geweldige CrossFit box!

Tijdens mijn vrij momenten zit ik niet stil en ben ik mezelf aan het bijscholen. Zo volg ik de hoog aangeschreven OPEX CCP1-Course die volledig aansluit bij mijn eigen visie: Mensen begeleiden op een correcte en gezonde manier zodat ze op hun 90 jaar nog steeds een berg kunnen beklimmen”. Ik zal deze kennis dan ook met veel trots overdragen op onze leden!

Tot in de gym!