fbpx

Lieven Dewitte  

Lieven Dewitte  

Coach

Lieven traint al sinds 2011 bij Crossfit Leuven en geeft er les sinds eind 2013. Hij geeft meestal CrossFit op maandagavond is vaak de huisfotograaf bij evenementen.

Interview

Coach Lieven

Lieven traint al sinds 2011 bij Crossfit Leuven en geeft er les sinds eind 2013. Hij geeft hoofdzakelijk CrossFit training op maandagavond.

Q: Wanneer ben je gestart met CrossFit en hoe ben je er toe gekomen?

Sinds december 2011. Eigenlijk heb ik een eerste proefles gevolgd in juni 2011 op aanbevelen (lees: uitdagen) van mijn broer uit de USA die het ginder al ruim een jaar deed. Na de proefles was ik zo’n wrak denk ik dat het enkele maanden duurde voor ik me er opnieuw aan waagde. Sinds die eerste week in december ben is er geen week meer zonder training voorbijgegaan.

Q: Welke sporten heb je vroeger nog beoefend?

Judo, tot in 1993 ongeveer. Nadien ben ik heel sporadisch wel nog eens naar een fitness geweest.

Q: Wanneer ben je gestart als CrossFit Coach?

Na twee jaar intensief trainen ben ik eind 2016 gaandeweg gestart met het geven van mijn eerste trainingen. Intussen heb ik al zo’n 270 lesvoorbereidingen in mijn coaches boek staan.

Q Je doet ook mee aan CrossFit wedstrijden?

Klopt. Hoewel wedstrijden meedoen geen doel is op zich voor mij, verplicht ik mezelf toch 2 à 3 wedstrijden per jaar mee te doen, waaronder de CrossFit Open. Daar leer je altijd wel iets uit en het geeft enkele doelen om naar toe te werken. De sfeer op de wedstrijden is ook vaak heel tof en het brengt je wat uit je comfort zone.

Q: Wat is jouw favoriete lift, en waarom?

Zonder twijfel de deadlift! Het fijne van de deadlift is dat er enorm veel spiergroepen in je lichaam betrokken worden en niemand opkijkt al je het bij een zware lift al eens uitschreeuwt. Kortere mensen zijn wel beter zijn in deadliften omdat ze nu een minder grote afstand hoeven af te leggen maar daarvoor zijn voor langere mensen dan de sumo deadlifts uitgevonden zeker?

Q: Wat is jouw favoriete cheat-meal.

Een grote bak frieten met mayonaise. Liefst met een ‘echte’ hamburger er bij, hoewel ik dan al minder het gevoel heb dat het ‘cheaten’ is.

Q: Wat passioneert je nog buiten CrossFit?

Fotografie. Als ik op de CrossFit niet aan het coachen ben of zelf aan het trainen ben, dan is er nogal wat kans dat je me met een fototoestel in de hand ziet staan. 🙂

Q: Wat doe je verder nog naast de CrossFit?

Ik werk hoofdzakelijk als freelance Web Project Manager en assisteer verder nog enkele KMO’s en kleine organisaties met het opzetten en onderhouden van hun website en sociale media.